Recenze: kuchyňský robot SMEG SMF03

recenze kuchyňský robot smegMagazínČlánky a zajímavosti

Kuchyňské roboty zpravidla upřednostňují funkci před vzhledem, a tak je existence robotu SMEG celkem příjemným osvěžením pro všechny, co by chtěli tak nějak oboje - funkčnost i vzhled.

Jako součást nové designové řady drobných spotřebičů, kam patří kromě robotů také rychlovarné konvice, topinkovače a mixéry je robot SMF03 designérsky velmi vydařeným kouskem. K dostání je ve 4 barvách, které můžete kombinovat s ostatními produkty SMEG.

 


kuchyňský robot smegKupte si: Kuchyňský robot SMEG SMF03

Retro design a naprosto soudobá moderní technologie v jednom. Solidní celokovové tělo a notná dávka italských vášnivých genů.

 

Pro:

  • retro design
  • šikovný kryt mísy bránící vyprsknutí při míchání
  • barevná škála shodná s celou sérií kuchyňských spotřebičů
  • celokovové tělo
  • silný motor

Proti:

  • vyšší hmotnost
  • neskladný
  • vyšší cena

Klíčové parametry:

  • 0,8 kW motor
  • čtyři svislé nástroje (hnětací hák, plochý šlehač, šlehací metla, šlehač s měkkou stěrkou)
  • nerezová pracovní mísa
  • hmotnost 9,18 kg

Jaký je kuchyňský robot SMEG SMF03?

Výrobce si nechal záležet na tom, aby se vám nový design zalíbil. Charakterizují ho štíhlé elegantní linie spojující lesklé a matné plochy v paletě oblíbených barev zahrnující 4 barevné varianty a prémiovou úpravu Dolce Gabbana.

Vnější vzhled samozřejmě není jediným lákadlem, protože toho se nenajíte. Důležité je zmínit tři svislé nástroje - hnětací hák, drátěnou šlehací metlu a plochý šlehač, které přesně opisují vnitřní rozměr 5l nerezové pracovní nádoby, hlavně díky planetárnímu pohybu, kterým osa svislého nástroje opisuje kruh podél obvodu nádoby. Přídavná zařízení, která se připojují na vodorovnou hřídel v čele přístroje potom obstarají například výrobu různých těstovin nebo mletí masa.

      

Vzhled a funkce

Nápadný retro design nevznikl postupnou evolucí strarých modelů, jak by se mohlo zdát, ale čistě proto, aby lahodil oku. Proto, aby vynikal vedle všech ostatních robotů s krabicovitým tělem, u kterých o estetice evidentně nidko nepřemýšlel.

Stejný designový nápad se podepsal i na funkčních detailech - krásně vypadá kovová páka, která volí rychlosti přístroje, i kryt zakrývající vodorovnou hřídel. Nenápadný knoflík v zadní části přístroje potom slouží k vyklopení pracovní hlavy. Ladným a štíhlým tvarem se nicméně nenechte zmást, přístroj váží dost na to, aby zůstal stabilní při vysokých otáčkách, ale taky dost na to, aby vás nebavilo ho neustále schovávat do police.

Svislé nástroje sice odpovídají běžné výbavě všech kuchyňských robotů, ale ani ty nezapřou snahu o designovou tečku a dotažení celkového vzhledu. Průhledný kryt přesně zapadá na horní obvod pracovní mísy a nabízí možnost bezpečného přidávání ingrediencí za chodu.

Použití

Sestavení přístroje je intuitivní. Mísa zapadne přesně do zámku na noze přístroje mírným pootočením, zatímco nástroje zatlačením, také s mírným pootočením. Kuchyňský robot SMEG SMF03 běží hladce a těsto zpracovává svižně a kvalitně.

Demontáž a čištění jsou opět snadné, na hladkém přístroji bez zbytečných rohů se špína nedrží.

Verdikt: Koupit nebo nekoupit?

Až doteď byly všechny kuchyňské roboty v retro designu založené na letitém konceptu, který se neustále opakoval. Robot SMEG začíná na zelené louce a v pohledném retro těle skrývá moderní soudobé technologie.

Velkým lákadlem je nabídka barevné škály shodné s velkými spotřebiči SMEG, jako jsou lednice a sporáky, takže zcela jistě osloví zkušené fanoušky značky. Svým neotřelým vzhledem na hranici retro a moderny však osloví i nové uživatele.


kuchyňský robot smegKupte si: Kuchyňský robot SMEG SMF03

Retro design a naprosto soudobá moderní technologie v jednom. Solidní celokovové tělo a notná dávka italských vášnivých genů.

 

 

Recenze

Užitečné informace

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.