Magazín Homeware > Recepty
Domácí těstoviny | Dietní kuchařka | Palačinky stokrát jinak | Podpálavská kuchařka | Recepty na grilování | Recepty na polévky | Recepty pro kuchyňský robot KitchenAid | Recepty na zavařování | Smoothie recepty | Tajine recepty | Vánoční recepty | Vaření v páře nebo tlakovém hrnci | Velikonoční recepty | Sushi recepty
Co je nového?
Ruku na srdce, moc receptů, kde by se horké maso kombinovalo s balkánským sýrem, kolem sebe neuvidíte. Bohužel ani těch, kde je jednou z hlavních surovin pěkně ugrilovaná paprika. Ale což, jsme tady od toho, abychom zkoušeli nové věci, takže pojďme na to.
Grilování patří hlavně k létu, ale praví milovníci šťavnatého masa a pikantní grilované zeleniny si dokážou najít místo i čas pro grilování i jindy v průběhu roku. Receptů pro rozpálenou mřížku vašeho grilu není nikdy dost... nebo myslíte, že je? Určitě ne. Nechte jednou předem připravené kusy masa nebo klobásy pěkně v regálu supermarketu, a zkuste něco lepšího.
Jak si doma připravit sushi jako z restaurace? V řadě případů platí - z originálních a k tomu určených surovin. Přesto ale cítíme, že samotné suroviny nestačí a člověk potřebuje vědět a znát i určité postupy a triky. Pojďme se jako milovníci japonské a obecně východoasijské kuchyně bavit o tom, co nás nejvíc zajímá.
Rybí maso, lepivá rýže a tenká slupka z mořské řasy daly vzniknout jednomu z nejikoničtějších jídel na světě. Není divu, že by si chtěl člověk z běžně dostupných surovin něco podobného vyzkoušet i doma, když mu sushi zachutná.
Když o něčem řekneme, že je to "jako med", máme na mysli, že je to skvělé, lahodné a ani to paradoxně nemusí být sladké. Z palety nejrůznějších řemesel a činností známe "medovou barvu" a v některých regionech používáme úsloví "medový život". Přesto medu nejíme zdaleka tolik, kolik bychom měli nebo mohli.
Jak zdravě redukovat tělesnou hmotnost a nehladovět? Jak se vyhnout jojo efektu a poškození organismu nevhodnými dietami? To je velmi komplexní problém, který vyžaduje konzultaci s odborníkem a samostudium na internetu nemusí stačit.
Rybí polévka patří k vánočním jídlům s nejdelší tradicí. Zatímco smažený kapr se salátem, nebo dokonce řízek, patří výhradně k novodobé sváteční kuchařce, zahuštěná rybí polévka se jedla i v době, kdy na štědrovečerním stole nebylo skoro nic z toho, co si pod pojmem Vánoce představujeme dneska.
Vzhledem k tomu, že se vaří ze zbytků ze zpracování ryb, jde o hodně úsporný recept. Přesto je velmi dobrá, takže neváhejte a zkuste si ji na Štědrý den uvařit.
Nejkrásnější období v roce, kdy je rodina pospolu, děti září štěstím a dospělí vzpomínají na všechny, které mají rádi. Na kuchyňském stole se objeví jídla, které děláme jednou ročně a na řadu z nich se pak celý rok zase těšíme.
Palačinky se jedí od pradávna, doma jsou na všech kontinentech (kromě Antarktidy) a přirozeně tak mají nekonečné množství receptů a podob. Můžeme je považovat za jídlo chudých a historie nám dá za pravdu. Stejně dobře ale palačinky můžeme vnímat jako vybranou delikatesu pro zpovykanou šlechtu a i k tomu nám historie přinese nejeden důkaz.
Jakkoliv jsou u nás palačinky obvyklým a zdomácnělým jídlem, jejich přepestrá rozmanitost, chuti a vůně jsou spíš doménou jiných národů a kultur. Pojďme se spolu podívat na řadu receptů na palačinky, které vám s z tohoto na pohled fádního jídla udělají nejen skvostnou pochoutku...
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice
Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE
navštivte také eKitchenAid.cz
Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:
Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.
© HOMEWARE s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o. Zobrazit panel o souborech cookie.